פקידי בריאות בעיר ניו יורק מתמודדים עם עלייה במקרים של מחלה נדירה הקשורה בשתן של חולדות, במיוחד בקרב עובדי תברואה הנחשפים באופן שגרתי למזיקים אלה. המגמה הנוגעת הזו מגיעה שנה בלבד לאחר שהעירייה מינתה "צאר חולדות" להוביל מאמצים נגד אוכלוסיית המכרסמים. מקרים של לפטוספירוזיס , מחלה הנגרמת מחשיפה לשתן חולדות, ראו עלייה ניכרת, כאשר עובדי התברואה הושפעו באופן לא פרופורציונלי. לדברי הארי נספולי, נשיא איגוד אנשי התברואה במדים , חלק מהעובדים סבלו מתסמינים חמורים, כאשר אחד מהם אף קיבל טקסים אחרונים לפני שהחלים.
מחלקת הבריאות וההיגיינה הנפשית של ניו יורק פרסמה אזהרה בשבוע שעבר בעקבות אשפוזו של עובד תברואה נוסף המציג תסמינים של המחלה. למרות המאמצים לנקות את הרחובות, חולדות נשארות נוכחות מתמשכת, מה שמציב סיכונים בריאותיים למי שבא איתן במגע. בשנת 2023, ניו יורק דיווחה על המספר הגבוה ביותר של מקרי לפטוספירוזיס שנרשמו, עם 24 אנשים שנפגעו. עלייה ניכרת זו נמשכה גם בשנה הנוכחית, כאשר שישה מקרים כבר נרשמו נכון ל-10 באפריל, מה שעורר דאגה מוגברת בקרב רשויות הבריאות.
נתוני משרד הבריאות חושפים מגמה מדאיגה, כאשר כמעט רבע מכלל המקרים המדווחים התרחשו בשנת 2023 בלבד. המחלה גבתה שישה קורבנות במהלך שני העשורים האחרונים, כאשר מקרים פגעו בעיקר בגברים בגיל העמידה ברחבי רובע העיר. עובדי תברואה, במיוחד, מתמודדים עם סיכונים גבוהים לחלות בלפטוספירוזיס עקב אינטראקציות תכופות שלהם עם סביבות נגועות בחולדות. כפפות רטובות, הנפוצות בקרב עובדים המטפלים באשפה, מגבירות את הרגישות למחלה בכך שהיא מאפשרת לשתן של חולדות לחדור לעור.
למרות המאמצים לצמצם סיכונים, כולל ייעוץ לעובדים להחליף כפפות באופן קבוע, עובדי התברואה נותרו פגיעים. מתוך הכרה בחומרת המצב הפוטנציאלית, הצעת חוק ממלכתית המגובה על ידי האיגוד נועדה לספק הטבות לעובדים שנפגעו ולמשפחותיהם. הן מחלקת התברואה בעיר והן גורמי הבריאות פועלים באופן פעיל לחינוך עובדים ויישום אמצעי מניעה. ההמלצות כוללות לבישת כפפות והימנעות מלגעת בפנים עם כפפות עבודה כדי למזער את החשיפה.
בנוסף, המעבר של העיר לסילוק אשפה במכולות נועד לצמצם את המגע הישיר בין עובדים ופסולת שעלולה להיות מזוהמת. מאמצים לבלום אוכלוסיות חולדות צפויים להקל עוד יותר על הסיכון להעברה. לפטוספירוזיס מועברת באמצעות מגע ישיר עם מים, אדמה או מזון מזוהמים, שמקורו בעיקר בשתן של בעלי חיים נגועים. התסמינים משתנים אך יכולים לכלול חום, כאבי ראש, שלשולים וצהבת, כאשר מקרים חמורים מובילים לאי ספיקת איברים.
שינויי האקלים עלולים להחמיר את התפשטות המחלה, שכן תנאים חמים ורטובים יותר יוצרים סביבות מסייעות להישרדות חיידקים. פקידי בריאות מדגישים את החשיבות של דיווח מהיר על ידי ספקי שירותי בריאות כדי לעקוב ולנהל ביעילות מקרים. המוות האחרון של הינשוף שנמלט בגן החיות של סנטרל פארק , פלאקו, מדגיש עוד יותר את הדחיפות של טיפול באוכלוסיות חולדות. רמות גבוהות של רעל עכברים שנמצאו במערכת של פלאקו מדגישות את ההשפעות האקולוגיות הרחבות יותר של אמצעי הדברת מכרסמים ואת הצורך בפתרונות ברי קיימא.