ליל כל הקדושים , מסורת אהובה, מטיל צל הולך וגובר על הסביבה שלנו. ממזבלות מלאות פלסטיק ועד איומים על חיות הבר, ההשפעה האקולוגית של החג הופכת בלתי אפשרית להתעלם ממנה. כשהרוחות החגיגיות והמכשפות יוצאות לשחק, כך גם ערימות של פסולת, רובה בלתי ניתן למיחזור. אבל האם אנחנו יכולים להפוך את החגיגה המפחידה הזו לחג ירוק מבלי לאבד את מהותו?
בכל 1 בנובמבר, משקי בית ברחבי ארה"ב מתמודדים עם סצנה מוכרת: עטיפות ממתקים שנזרקו, קישוטים זמניים ותלבושות שנשכחו במהרה. אלה עשויים להיראות כמו אי נוחות קלות, אבל ההשלכות הסביבתיות שלהם עמוקות. רוב הפריטים הללו, העשויים מפלסטיק שאינו ניתן למחזור, מוצאים את מקום המנוחה האחרון שלהם במזבלות או בנתיבי מים. שם, הם מתפרקים למיקרו-פלסטיק, חלקיקים זעירים בעלי השלכות חמורות על בריאות האדם.
באופן מדאיג, מחקרים מצביעים על כך שאדם ממוצע יכול לבלוע את המיקרו-פלסטיקים האלה שווה ערך לכרטיס אשראי מדי שבוע. לא רק בני אדם נושאים בנטל של פסולת ליל כל הקדושים. חיות בר, במיוחד ציפורים, מתמודדות עם סכנות מקישוטים נפוצים כמו קורי עכביש סינתטיים. הקישוטים הבלתי מזיקים לכאורה אלה יכולים להסתבך ולהזיק לציפורים, ולהפוך קישוט חגיגי למלכודת קטלנית. בנוסף, בעלי חיים אחרים, כמו צבי צעיר במישיגן, מצאו את עצמם בסכנה בגלל פריטי ליל כל הקדושים שהושלכו.
הדלעת, סמל מובהק של ליל כל הקדושים, תורמת גם היא לדאגה הסביבתית. אמנם ניתן לקומפוסט או אפילו לצרוך אותם, אך רבים בסופו של דבר נרקבים במזבלות. תהליך זה משחרר מתאן, גז חממה חזק הרבה יותר מפחמן דו חמצני, ומחריף את אתגרי ההתחממות הגלובלית. המחיר הכספי של ליל כל הקדושים הוא מדהים באותה מידה. על פי ההערכות, האמריקאים מוציאים מיליארדים מדי שנה על תחפושות, ממתקים וקישוטים. בשנת 2022, הפדרציה הקמעונאית הלאומית (NRF) דיווחה כי האמריקאים הוציאו 10.6 מיליארד דולר חסר תקדים עבור חגיגות ליל כל הקדושים, וסימנו אותו כאירוע הקמעונאי השני בגודלו בשנה.
חלק ניכר מהפריטים הנרכשים הללו, במיוחד תחפושות, מגיעים למזבלות, תוך שימת דגש על הצורך הדחוף בחלופות בנות קיימא. ובכל זאת, לא הכל אבוד. יש דרכים לחגוג את ליל כל הקדושים באופן בר קיימא. כפי שמציעים מומחי מדיניות סביבתית, המפתח טמון ביוזמת שינוי, לא משנה כמה מרתיע זה עשוי להיראות. על ידי בחירה בחומרים הניתנים למחזור, שימוש חוזר בתחפושות או בחירה בקישוטים אורגניים, נוכל לצמצם את הנזקים האקולוגיים של החג.